Redmi Note 7 doet voor slechts 150 dollar echt alles goed

Redmi Note 7
Op papier in ieder geval.

Maak kennis met de Redmi Note 7, een nieuwe budgettopper uit China. Qua looks kan ‘ie zich meten met de duurste Android-modellen, dus in dat opzicht zit het in ieder geval goed. De notch is lekker klein, de achterkant is voorzien van een interessante kleurstelling en ook de vingerafdrukscanner is gewoon aanwezig.

Er zit meer interessants ‘verstopt’ in dit toestelletje van omgerekend 150 dollar. Zo krijgt het toestel een dubbele camera, waarvan er één 48-megapixel foto’s schiet met een maximaal diafragma van f/1.8. De andere camera is met 5 megapixels een stuk kleiner, maar die wordt dan ook vooral gebruikt voor diepte-informatie.

Redmi Note 7

De camera werkt als volgt: bij voldoende licht worden alle 48 miljoen pixels benut. Is er weinig licht, dan schakelt het toestel over naar 12 megapixels, zodat er per pixel meer licht opgevangen kan worden. De sensor zelf met een halve inch en ook daar is niets mis mee, want veel collegamerken gebruiken kleinere varianten.

De Redmi Note 7 krijgt verder een 6,3″ met Full HD-resolutie, een Snapdragon 660, een 4.000mAh sterke accu én heeft gewoon een koptelefoonaansluiting. Dat allemaal voor een vanafprijs van slechts 150 dollar. Voor de variant met 6GB werkgeheugen en 64GB opslag betaal je zo’n 200 dollar.

No comments yet

  1. Tot op heden hadden die Redmi telefoons eigenlijk maar één tekortkoming: er zat nog een micro-usb poort op i.p.v. usb-c. Zo te zien is die omissie ook verholpen.

    Je moet wel gek zijn om nu nog voor een Galaxy J serie o.i.d. te kiezen in dit prijssegment. Dr grootste concurrentie komt misschien nog wel van Xiaomi zelf vandaan: de Mi A2 is inmiddels ook voor ruim minder dan 200 euro te koop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *