Real-life tricorder krijgt behoorlijke smak geld

Scanadu Scout
Als we toch eens alle technieken uit Star Trek verder gingen doorontwikkelen. Wij kunnen niet wachten op een voedselreplicator!

Een apparaatje wat je op je lichaam richt, en die je vervolgens alle vitale informatie geeft over hoe je gezondheid er op dit moment voor staat. In Star Trek bestaat zoiets al, en Scanadu is nu bezig met een real-life versie. De Scout hou je even tegen je slaap aan, en vervolgens seint het dingetje alles door via Bluetooth naar de bijbehorende app op een smartphone.

Om dit ding verder te ontwikkelen, en klaar te maken voor medische tests, heeft het bedrijf 10,5 miljoen dollar opgehaald van allerlei investeerders. Dit komt bovenop de 1,7 miljoen die het project al binnen had gehaald via Indiegogo. De medische tests benodigd voor goedkeuring zullen voorlopig heel beperkt zijn en alleen naar het bloeddruk-gedeelte kijken, maar het bedrijf hoopt dit later uit te bouwen naar meerdere functies.

Van hetzelfde budget zullen dan, na de tests, enkele prototypen gemaakt worden, die door de originele investeerders op Indiegogo getest kunnen worden. Het uiteindelijke doel is het terugbrengen van doktersafspraken voor kleine checkups. Dat zou voortaan elektronisch kunnen gebeuren met in plaats van in een kantoortje op een tijdstip wat je eigenlijk niet echt uit komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *