R.I.P. Apple Airport?

Apple Airport
We hoeven mogelijk geen opvolger te verwachten van de Airport-producten van Apple.

Het techbedrijf heeft de ontwikkelingen stopgezet. De afdeling die verantwoordelijk was voor de Airport houdt zich nu bezig met een andere divisie, aldus Bloomberg in een publicatie. Volgens het bericht zou Apple het afgelopen jaar de stekker uit het team hebben getrokken.

Sinds 2013 zijn de producten van het techbedrijf niet meer vernieuwd. Je kunt ze nog wel kopen, maar reken niet op een opvolger. De producten werden door de jaren heen zo nu en dan voorzien van een update om te blijven voldoen aan de laatste draadloze standaarden. Een woordvoerder van Apple weigerde commentaar te geven op de berichtgevingen.

Waarschijnlijk zorgen de Airport-producten voor een te kleine winstmarge. De Airport Express kost 109 euro, de Airport Extreme 219 euro en de Airport Time Capsule is er vanaf 329 euro.

10 Comments

 1. De nieuwe tactiek van Apple:

  Dingen die de mensen geweldig vinden en graag gebruiken zo snel mogelijk uitfaseren en met iets nieuws komen om meer winst te maken en zogenaamd innovatief te zijn.

  Na het deleten van de Mag safe poort, 3.5mm audio jack op de IPhone7, Het castreren van de Macbook Pro, en nu de Airport …..

  Lekker bezig daar.

  • @turbobrick: Wat betreft deze producten ben ik dat niet met je eens. Mijn Asus-router heeft aansluitingen voor twee hardeschijven en heeft zelfs een specifieke time machine functie. Ik ga dus geen time machine bij Apple kopen, ook al heb ik voor wel een iMac en MacBook Pro waarvoor ik deze functie wil gebruiken.

   • @645cabrio: Ja voor jou is dit een optie maar voor de meesten is dat veel te ingewikkeld.
    Die willen iets dat kant en klaar is en gewoon werkt en dan is dit de perfecte oplossing.
    Dat het wellicht goedkoper kan en sneller is een feit maar voor de meesten is dat niet nodig en wensen gewoon een Apple product zonder gedoe.

    • @turbobrick: Ja dat van het gebruiksgemak klopt, daar heb je gelijk in. De Apple oplossing om te backup-pen werkt inderdaad makkelijker, net zoals de andere producten wordt hij automatisch herkend. Ik kwam er ook pas achter dat de router het kon toen ik hem al had gekocht en in de instellingen aan het snuffelen was.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *