Prototype van Google smartwatch duikt op

Google Watch prototype
Dat slimme horloges een belangrijk onderwerp gaan worden in 2014 was al duidelijk, en dit is de eerste blik op de smartwatch die Google samen met Motorola zou hebben ontwikkeld.

Onder de codenaam Gem zouden Google en Motorola vorig jaar bezig zijn geweest met het ontwikkelen van deze smartwatch. Het lijkt er echter wel op dat de verkoop van Motorola door Google aan Lenovo deze plannen in de war gestuurd hebben.

Door de overname van Motorola door Lenovo zal deze smartwatch waarschijnlijk niet als Google Watch, maar als Motorola Watch op de markt komen. Google heeft inmiddels de hulp ingeroepen van LG voor de ontwikkeling van een slim horloge.

Tijdens Google I/O, een evenement voor ontwikkelaars, zou Google een slim horloge willen lanceren dat samen met LG is ontwikkeld en het Nexus label moet krijgen. Motorola liet gisteren via Twitter weten dat ze ook nog steeds broeden op een horloge:

We are working on a watch that will be available this year. We aim to address consumer issues like style & battery life

Een slimmigheidje van het prototype dat we hier zien is dat er een USB oplader verwerkt is in het bandje. Best handig lijkt me zo. (via: androidpolice.com)

Google Watch oplader

Google Watch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *