Prijs voor tweedehands iPod Classics schiet omhoog

iPod-Classic-Tweedehands
Apple verkoopt de iPod Classic niet meer, en dat betekent dat de prijs op tweedehands websites flink omhoog is gegaan. Op eBay verkopen ze zelfs voor bedragen als 90.000 dollar.

Vooral een speciale gelimiteerde U2-editie van de iPod Classic doet het goed op eBay. Daar is er zojuist een verkocht voor 90.000 dollar, terwijl ingepakte iPods van de eerste generatie 20.000 dollar opleveren. Deze U2-iPod werd in 2004 gelanceerd, met de gegraveerde handtekeningen van de bandleden op de achterkant. Mocht je zelf ook zo’n U2-editie thuis hebben liggen, dan kun je daar online dus flink wat geld mee vangen.

iPod-Classic-U2

RIP iPod
De normale iPod Classic doet het ook goed op tweedehands-websites. Apple staakte de productie van de ouderwetse iPod tegelijk met de lancering van de iPhone 6. Het probleem lag volgens Apple bij het gebrek aan onderdelen, waar simpelweg niet meer aan te komen was.

Bovendien zijn er volgens Apple’s Tim Cook genoeg alternatieven voor draagbare muziekspelers van Apple. Een select groepje diehards lijkt het daar echter niet mee eens te zijn, want ook de standaard Classic gaat op eBay voor prijzen rond de 850 euro over de digitale toonbank.

Nog geen reacties

  1. Ik vind het zo dom dat ze geen echt grote MP3 speler meer verkopen. Volgens mij ligt dat helemaal niet aan de onderdelen. Ofwel de muzieklobby is ertegen, ofwel Apple zelf wil je naar de iCloud jagen.

    Als de oude onderdelen niet meer bestaan dan ontwerpen ze toch gewoon weer eens een nieuwe?

    *ipod classic koestert*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *