Politie wil verbod op ongeregistreerde prepaid-telefoons

Prepaid-verbod
Een uitgelekt rapport toont aan dat de politie al lang bezig is met het opstellen van een verbod op ongeregistreerde prepaid-telefoons.

De website All About Phones zegt een rapport in handen te hebben dat de politie in 2013 aan het ministerie van Veiligheid en Justitie aangeboden zou hebben. Het ministerie liet vervolgens aan de website weten dat er sindsdien nog geen aanbevelingen of voorstellen zijn gedaan.

Criminele circuit
De politie wil dit verbod omdat dergelijke ongeregistreerde telefoons vaak gebruikt worden in het criminele circuit. Denk hierbij aan drugscriminelen en mensensmokkelaars, maar ook aan het voorbereiden van terroristische aanslagen. Naast het verbod op de telefoons, wil de politie het ook onmogelijk maken om met een ongeregistreerde, buitenlandse SIM-kaart te kunnen bellen.

Tot nu toe worden deze telefoons gewoon in de winkel verkocht, wat criminelen volgens de politie erg goed uitkomt. Hierdoor kunnen ze immers probleemloos anoniem blijven. Dat het een probleem is, blijkt wel uit de cijfers die de politie aan het rapport toevoegde. Maar liefst 85 procent van de aangehouden criminelen zouden een dergelijke ongeregistreerde telefoon gebruiken.

Duitsland
Als het voorstel erdoor komt, zullen alle prepaid-toestellen zich aan moeten melden bij hun provider, voordat ze het toestel kunnen gebruiken. Hierdoor worden providers verplicht om eerst de gegevens van de klant te achterhalen. Niet zo’n gek voorstel, aangezien landen als Duitsland deze wet al hanteren.

Een nobel streven van de politie dus, al zeggen sommigen dat het wederom een maatregel is waarbij we onze privacy inleveren.

6 reacties

 1. Ik heb een ongeregistreerde prepaid-telefoon.

  Ik bel gewoon ontzettend weinig en dan is dit de goedkoopste oplossing.
  Dat ik iets doe wat criminelen ook doen betekent niet dat ik ook crimineel ben.

   • @madoow: Waarom zou je dat verplicht moeten doen. Privacy is een groot goed. Bovendien kan de crimineel nu anoniem rondrijden met een katvanger. Ik gok dat dat met mobieltjes ook makkelijk te regelen is. Dit soort privacy schendingen opdringen aan de “gewone” mens, terwijl de criminelen waar dit zogenaamd op is gericht het makkelijk kunnen omzeilen is niet wenselijk.

 2. Totale controle willen ze.

  Gaat niet om criminaliteit.

  Er lopen 15000 veroordeelde criminelen vrij rond .
  Maar die kunnen ze zogenaamd niet vinden.
  Alleen bij het controleren van ALLE BURGERS komen ze die soms tegen.

  Gaat om totale controle op de belasting slaaf.

  Kijk maar naar onze Orwelliaanse minister van Veiligheid.

  Opstelten = Veiligheid
  Religie van de vrede = Vrede
  Controle = Vrijheid

  2014 The Real Orwellian State

  Weltrusten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *