Pokémon GO spelers woedend om nieuw spelelement

Leuk, die legendaries, maar waar blijft het traden?
De regels van het nieuwe spelelement zijn in het verkeerde keelgat geschoten.

Gisteren berichtten we al over de introductie van exclusieve Raid Battles, waarin je als Pokémon GO speler na heel wat zwoegen en ploeteren een minieme kans maakt om de legendarische Mewtwo te vangen. Aangezien hetzelfde systeem gehanteerd zal worden bij toekomstige legendarische Pokémon, zijn de rapen gaar bij de Pokémon GO community.

Op Reddit zien we een stortvloed aan kritiek op het geïntroduceerde systeem van Niantic. Het grootste kritiekpunt is de beslissing om de nieuwe Raid Battles via een invite-only systeem te laten werken, waardoor je dus afhankelijk bent van een berichtje om deel te mogen nemen. Deze ontvang je na het verslaan van de Raid Boss bij een gym waar de ‘exclusieve battle’ plaats gaat vinden.

Niet alleen de locaties van deze gevechten worden bekritiseerd op het forum dat enkele honderdduizenden volgers kent, maar ook de vaste tijdstippen wanneer deze gevechten plaatsvinden. Het kan namelijk zomaar voorkomen dat Niantic je gevecht met Mewtwo onder werktijd heeft geplaatst.

Hoewel Niantic openlijk teaset dat er in de toekomst meerdere legendarische Pokémon via dit systeem te vangen zullen zijn, is het beter om eerst de kritiek van de community serieus te nemen. Doen ze dit niet, dan bestaat er de kans dat zelfs de hardcore-fans Pokémon GO gedag zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *