Petfluencer Grumpy Cat is niet meer [video]

Grumpy-cat-is-niet-meer
Een overzicht van het huisdier dat een miljoenenmerk werd.

Grumpy Cat was misschien niet de eerste, maar wel de eerste ‘petfluencer’ (dier als influencer op social media). Het dier, dat in werkelijkheid Tardar Sauce of Tard heette werd een internetsensatie vanwege zijn van nature hangende mondhoeken en arrogante blik. De bijnaam ‘Grumpy Cat’ was dan ook al snel gevonden.

De petfluencer werd in 2012 wereldberoemd met het onderstaande filmpje, dat inmiddels 21 miljoen keer bekeken is.
[gv data=”INscMGmhmX4″][/gv]

Het filmpje werd gemaakt nadat een foto van Grumpy Cat op Reddit opdook en men daar dacht dat de foto (of de kat) bewerkt was. Om aan te tonen dat dit niet zo was maakte haar eigenaresse een aantal youtube-filmpjes, waaronder die hierboven.

Wat de gevolgen zouden zijn had niemand kunnen voorzien. Ze werd een internetsensatie, inspiratie voor festivals en ontdekt door de commercie. Er volgde van alles met haar beeltenis en zelfs een heuse kerstfilm.
[gv data=”gXaSQmuVQdo”][/gv]

Zo bouwde de kat, die overigens volgens de eigenaresse alles behalve ‘grumpy’ was een imperium op voor haar baasjes. Ze was zelfs het op één na rijkste dier ter wereld, al dacht de eigenaresse dat de schatting van $ 100 miljoen iets te hoog was.

Ook op Instagram, waar het dier 11 miljoen volgers had en op Twitter, waar het dier 1,5 miljoen volgers had, was het een sensatie. Het overlijden gaat dan ook viraal en op zijn account stromen de berichten binnen.

Overigens zullen we Grumpy Cat nog vaak genoeg zien, aangezien ze de inspiratie was voor een eindeloze stroom aan GIF-jes en Memes. Uiteraard kan je de wereld ook door haar ogen bekijken.

Grumpy Cat stief uiteindelijk dinsdag 14 mei aan de gevolgen van complicaties na een urineweg-infectie op 7-jarige leeftijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *