Paypal stort 92 biljard dollar op rekening man


Seems legit. Even +1.300 keer het bruto nationaal product van alle landen samen op je Paypal-rekening gestort krijgen.

Chris Reynolds uit het Amerikaanse Delaware is zomaar een fervent eBay-gebruiker die er van houdt om online auto-onderdelen te verkopen. Toen hij op een dag zijn Paypal-rekening checkte, zal hij ietwat geschrokken zijn. Er stond namelijk $92.233.720.368.547.800 op zijn rekening. Een 92, en dan nog 15 cijfers. Omgerekend zo’n 70 biljard euro.

Niet heel verwonderlijk bleek het om een bizarre fout te gaan. Reynolds was dan ook vrij snel weer biljardair af, aangezien Paypal de financiële blunder snel wist te herstellen. Paypal heeft nog niet gereageerd op de faalactie. Desgevraagd liet auto-onderdelenhandelaar Reynolds weten wat hij met het geld zou doen:

“I would pay the national debt down first. Then I would buy the Phillies, if I could get a great price.”

Nog geen reacties

  1. Heel erg opmerkelijk. Bij een overboeking gaat er toch een bedrag van de ene rekening naar de andere rekening. Paypal kan nog zoveel fouten maken als ze willen, maar hoe krijgen ze het voor elkaar om zo’n astronomisch bedrag (dat feitelijk niemand ter wereld op zijn rekening heeft staan) over te maken naar een andere rekening? Het lijkt mij dus eerder een foutje die ontstaan is bij de bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *