Panorama-app van Google nu ook uit op iOS

Panorama-app
Androidgebruikers kunnen al langer genieten van de Photo Sphere-app van Google, vanaf vandaag kunnen ook iPhonebezitters er mee aan de slag.

De app is bijzonder gebruiksvriendelijk, en vraagt alleen van de fotograaf om voorzichtig een rondje te draaien om alle lege vlakken op het scherm te vullen. Als je alles om je heen ‘gefotografeerd’ hebt, plakt de app de verschillende plaatjes moeiteloos aan elkaar in één groot panoramashot. Nadat je foto is gemaakt, kun je hem automatisch rond laten draaien, of swipe je met je vinger van links naar rechts om het beeld te bewegen.

Google Maps
Een leuke extra functie van Photo Sphere is om je creaties te gebruiken in Google Maps. Door een foto te uploaden kun je jouw plaatjes in Google Maps krijgen, zolang Google er maar toestemming toe geeft (wat gemiddeld tussen de 24 en 48 uur in beslag neemt). Zie het als een soort Street View opname voor je iPhone.

Photo Sphere is volledig gratis te downloaden voor je iPhone (via deze link). Bovendien past het minimalistische design prima in de iOS-interface.

[gv data=”NPs3eIiWRaw”][/gv]

One comment

  1. Ik gebruik het zelf vaak op mijn Nexus 5, het werkt heel makkelijk en je krijgt bijna altijd een mooi resultaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *