Ook Google verwijdert populaire apps zonder aankondiging

Google Play
Tasker was een populaire en krachtige app. En zomaar, zonder aankondiging: weg uit de Play Store.

Eerder deze week noemden we Apple als rücksichtlose verwijderaar van apps die blijkbaar niet aan de vereisten voldoen – maar Google kan er ook wat van. Zonder waarschuwing of verklaring worden apps verwijderd, waarbij het ontwikkelaars aan mogelijkheden ontbreekt om snel met Google Play contact op te nemen.

Het laatste slachtoffer is de extreem handige Tasker-app, die al tijden beschikbaar is voor Android en vele interessante functies heeft, waaronder sterke spraakbesturing om je favoriete apps te starten. Volgens de ontwikkelaar, het bedrijf Pent, werd er geen waarschuwing gegegeven en ziet het in de zogenaamde Developer Console alleen de volgende verklaring:

“This app has been removed from Google Play for a violation of the Google Play Developer Programme Policy regarding Dangerous Products. Please review the Optimising for Doze and App Standby article, modify your app’s manifest and resubmit. More details have been emailed to the account owner.”

Na wat eigen onderzoek van Pent lijkt de reden nu gevonden, maar als die verklaring klopt, is hij eigenlijk bijzonder vreemd. Pent denkt dat een permissie om Doze te disablen de boosdoener is. Dit overkwam ook ontwikkelaar Stefan Pledl bij zijn app LocalCast in de Play Store.

Maar het vreemde is dat de genoemde permissie helemaal niet aanwezig is in de Play Store versie van de app. Die is alleen beschikbaar in een beta-versie die momenteel op de Tasker site staat. Volgens een vriend van Pent zou dat toch reden kunnen zijn de app uit de Play Store te verwijderen. En zo kan het dus dat populaire, bug-vrije apps zonder aankondiging uit de store verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *