Onrust over zuigende toekomstplannen Facebook

Facebook
Ai. het aandeel Facebook is de afgelopen maanden 21 procent in waarde gedaald. Investeerders worden huiverig, en daar heeft de Financial Times wel een aantal verklaringen voor.

De HTC Flop

De mineurstemming rondom het aandeel wordt veroorzaakt door een aantal tegenvallers. Als eerst is daar de Facebook-telefoon, een HTC First met een skin van Facebook. Deze zou zo slecht presteren, dat de almachtige telco AT&T zelfs overweegt om de smartphone uit het assortiment te halen. Ook de ontslaggolf bij Zynga, maker van populaire Facebook-games als Farmville, is een indicatie dat de inkomsten teruglopen.

Yahoo trolt Facebook

Analist Brian Wieser meldt dat het sentiment rondom Facebook “ronduit beroerd” is. “Veel investeerders zijn teleurgesteld omdat de groei niet verdubbeld, en daarnaast spelen ook nog andere onrealistische verwachtingen mee,” aldus Wieser. En het feit dat het aandeel Facebook met 2 procent daalde toen Yahoo Tumblr kocht noemt de analist idioot: “Tumblr heeft totaal geen invloed op Facebook. Het geeft simpelweg aan dat de markt geen vertrouwen heeft in de duurzaamheid [van Facebook].”

Hoe zal Facebook proberen het tij te keren? Om te beginnen met een compleet nieuwe advertentieplan voor adverteerders. Hierover werd gisteren een presentatie gegeven op de campus in San Francisco, waaruit blijkt dat het voor adverteerders makkelijker moet worden om op het sociaal netwerk te adverteren. Meer details bij LA Times.

Over de komst van videoadvertenties die niemand wil zien, en het feit dat je moeder, buurvrouw alsook tante de dienst gebruiken waardoor de lol er wel af is, werd verder niet gesproken in de analyses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *