OnePlus One in totaal 1,5 miljoen keer verkocht

OnePlus One in totaal 1,5 miljoen keer verkocht
De Chinese fabrikant OnePlus is een van de meest spraakmakende smartphonemakers van het afgelopen jaar, maar hoe succesvol was het merk eigenlijk?

De Wall Street Journal sprak deze week met mede-oprichter Carl Pei over het eerste jaar van OnePlus op de smartphonemarkt. Hij deed in deze krant een aantal opvallende onthullingen. Zo moest OnePlus minimaal 30.000 telefoons verkopen om financieel quitte te spelen, terwijl 50.000 verkocht telefoons zou betekenen dat het bedrijf een goede start kende.

Het werden er uiteindelijk een stuk meer, want dankzij de aantrekkelijke prijs van de telefoon én de high-end specificaties had de OnePlus One al snel een trouwe schare fans. Aangezien de telefoon alleen op uitnodiging te koop was, kon nie iedereen ‘m meteen kopen, maar uiteindelijk gingen er het afgelopen jaar 1,5 miljoen telefoons over de toonbank. Niet verkeerd voor een nieuwe fabrikant.

Voor liefhebbers van de OnePlus One: volgende week wordt de OnePlus 2 aangekondigd. We zijn benieuwd of de fabrikant het succes van het eerste toestel kan evenaren. Dat zal vooral afhangen van de verkoopprijs, want met de specificaties van het toestel zit het wel goed.

5 Comments

 1. Die aantallen gaat de two niet halen iig…
  Zeker niet met de voorgestelde 450 euro die het ding moet gaan kosten…
  Zelfs als je die stupide home knop ( dat had zoveel netter gekunt… ) voor lief neemt gaat het waarschijnlijk wéér mislukken qua software…
  Een hoop beloven en niet ( of hopeloos te laat .. ) waarmaken is een nekslag voor je bedrijf…
  Zeker als een groot deel van je klanten donders goed weet wanneer je sprookjes staat te vertellen…

   • @dotternetta: Cyanogen is uitgelopen op een grap imho…
    Smoesjes , uitstel en klinklare leugens…

    Ik draai nu sinds 2 weken op exodus omdat ik het gezwam meer dan zat was..
    Had het veel eerder moeten doen…
    Standby batt. verbruik is vele malen lager , systeem loopt zelfs in balanced mode soepel ( terwijl CM eigenlijk alleen écht lekker loopt in power mode ) en zeer strikt qua updates.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *