OnePlus 6 bevestigd: snelheidsduivel met veel geheugen

OnePlus 6 teaser
Ook de wildste geruchten over de prijsstelling doen de ronde.

Enkele weken geleden berichtten we al over de slinkende voorraad van de OnePlus 5T, het laatste toptoestel van OnePlus dat nog geen half jaar op de markt is. Desalniettemin is het weer tijd voor de geruchtenmolen van de opvolger, de OnePlus 6 welteverstaan. In een teasercampagne en een bericht op het officiële forum wordt duidelijk dat we te maken gaan krijgen met een topper.

Allereerst de naam: het is toch echt ‘gewoon’ de OnePlus 6. Verder is het toestel voorzien van de nieuwe Snapdragon 845 chipset, een chip waar ook de Galaxy S9 over beschikt. Wat echter een stuk minder voor de hand lag, is de bevestiging van oprichter Pete Lau vandaag dat er een versie met 256GB aan opslaggeheugen beschikbaar komt.

De goedkoopste variant met 64GB zou volgens Gizmochina wel eens 499 euro gaan kosten, waardoor er sprake zou zijn van een prijsdaling. Over het design lekte vrij recent al het een en ander uit. Na enkele geruchten over een inkeping, bevestigde OP-topman Carl Pei dan ook dat er daadwerkelijk een inkeping in het nieuwe toestel te vinden is.

Niet heel verrassend, want de nieuwste Oppo R15 heeft ook een ‘notch’. Vrijwel altijd is het OnePlus-design afgeleid van het Aziatische vlaggenschip van zusterbedrijf Oppo. Voor het bekendmaken van andere eigenschappen zoals camerakwaliteit, batterijduur en meegeleverde software zullen we nog voor onbepaalde tijd geduld moeten hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *