OnePlus 5 jelly scrolling: bizarre oorzaak ontdekt

OnePlus logo
Een wel heel aparte conclusie voor gebruikers met OnePlus 5 problemen.

Gisteren berichtten we al over het zogeheten jelly effect, waardoor bij het scherm alles kort lijkt uit te rekken en vervolgens weer samentrekt. OnePlus reageerde op de kwestie en zei dat dit een ‘natuurlijk’ effect van de toestellen is. Dankzij nieuw bewijs zijn we daar echter niet meer zo zeker van.

Volgens een onderzoek van XDA Developers is het scherm van de OnePlus 5 namelijk ondersteboven gemonteerd. Enkele gebruikers in het betreffende forumdraadje van OnePlus meldden dat ze op andere smartphones eenzelfde effect konden bewerkstelligen door hun toestellen ondersteboven te houden.

Kijken we naar een teardown van de OnePlus 3T en OnePlus 5 naast elkaar, dan zien we dat het display van laatstgenoemde daadwerkelijk in een omgekeerde positie bevindt. Volgens 9to5Google kan het zijn dat dit expres is gedaan, aangezien het display op deze manier beter verwerkt kan worden in het toestel.

OnePlus vergelijking

Hoewel OnePlus gisteren nog meldde dat het scroll-effect iets natuurlijks is, meldde men op haar Twitter-pagina iets anders. In een inmiddels verwijderde tweet zei het bedrijf dat ze inmiddels bezig zijn met een fix voor het ‘probleem’ van de OnePlus 5. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

5 Comments

  • @av_diver: ja zeker raar … helemaal omdat slechts een klein aantal mensen de problemen ondervinden … ik neem aan dat alle schermen gedraaid zijn voor de complete productie.

   • @dgh74: draai je toestel (welke je ook maar hebt) eens 180 graden om, kun je hetzelfde effect creëren. Als ik mijn S8 op de kop houd en ik scroll langzaam op en neer heb ik ook het jelly effect (wel iets minder erg).

    Heeft te maken met hoe de pixels vernieuwen. Normaal gesproken beginnen ze links bovenin en eindigen rechts onderin. Als het scherm gedraaid is begint het refreshen ineens rechts onderin en eindigt links bovenin.

    • @ffw88: eeeh ja Ik snap het effect 🙂

     Maar waarom heeft maar een kleine groep mensen het probleem ? Ik bedoel … iedere OP5 heeft een scherm die is gedraaid … maar het probleem lijkt zich bij een kleine groep voor te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *