OnePlus: 2017 beste jaar ooit voor ons

OnePlus 5T review overzicht
Mits je alle pijnlijke missers even vergeet.

2017 Was een veelbewogen jaar voor OnePlus. De release van de OnePlus 5 ging met veel problemen gepaard: een scherm dat op zijn kop gemonteerd is, een klantenservice waarvan je niet weet of je moet lachen of huilen, en heel veel gelekte info. Gelukkig was de lancering van de OnePlus 5T een stuk soepeler verlopen.

Desalniettemin kan de vlag uit bij OnePlus; het bedrijf meldt vandaag dat het de omzet van 2016 het afgelopen jaar heeft verdubbeld. Niet alleen qua omzet positieve cijfers, maar ook aan het eind van de streep is er genoeg om over te juichen: het bedrijf is namelijk winstgevend.

Hoewel OnePlus niet vertelt hoeveel winst het precies heeft gemaakt, meldt het wel dat de jaaromzet uitkwam op 1,4 miljard dollar (ruim 1,1 miljard euro). Het bedrijf geeft verder aan dat zowel de OnePlus 5 als de OnePlus 5T waren de snelst verkopende smartphone sinds de lanceringen in juni en november.

Ondanks alle probleempjes is de groei van OnePlus erg spectaculair te noemen. Het bedrijf maakte namelijk in 2014 een omzet van ‘slechts’ 300 miljoen dollar. Wat het bedrijf ons te bieden heeft in 2018, moeten we nog even op wachten. Aan zusterbedrijf Vivo te zien, hebben we zeker iets om naar uit te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *