Nostalgie: origineel Starcraft nu gratis te downloaden

Starcraft I
De revolutionaire RTS-game speel je nu voor nop op je PC.

Starcraft-liefhebbers worden deze week enorm verwend. Zo kondigde Blizzard enkele dagen geleden officieel aan dat er een Starcraft Remastered op de planning staat voor de zomer van 2017. Alsof dat nog niet genoeg is, kan iedereen nu gratis het toffe origineel spelen op zijn of haar PC.

Gezien het spel bijna twee decennia oud is, zal het waarschijnlijk niet zo storm lopen als bij recentere toppers. Desondanks kun je de rol van deze RTS-topper niet onderschatten. Zo heeft het spel een enorme boost gegeven aan de eSports-tak, waar veel mensen nu de vruchten van plukken. Aangezien er geen in-app aankopen beschikbaar zijn in het originele Starcraft, is er ook geen sprake van oneerlijke concurrentie.

De nieuwe Starcraft Remastered-editie verschilt vrij weinig van het origineel. Het enige wat meteen opvalt, is de graphics die flink opgevoerd zijn om het er een beetje modern uit te laten zien. Ook komen er online services beschikbaar, zodat je de hele wereld uit kunt dagen.

De originele Starcraft-game is nu gratis downloaden via het Starcraft forum van Blizzard. Spelers die de gratis versie onder handen nemen en straks upgraden naar de Remastered-versie kunnen hun progressie gratis meenemen.

[gv data=”5ypU9j4w3_w”][/gv]

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *