Nokia X6 gaat internationaal met één grote maar

Nokia X gelekt
De stagiaires in de winkel zullen niet weten wat je bedoelt met Nokia X6.

Enkele maanden geleden presenteerde Nokia in China met veel trots de Nokia X6, een goedkope midranger waar veel consumenten hun vingers bij aflikten. Tevens was het toestel de eerste Nokia-smartphone met een inkeping. Na meerdere korte doch succesvolle verkoopperiodes werd er geteased met een globale release.

Niet zo gek ook, gezien door de gigantische populariteit. Volgens Mobile Magazine HK komt de Nokia X6 dan ook onze kant op, maar niet op de manier zoals wij het apparaatje kennen. De smartphone ondergaat vermoedelijk een naamsverandering. Wil je de X6 in huis halen, dan moet je het hier hebben over de Nokia 6.1 Plus.

De Nokia 6.1 Plus is niet helemaal een exacte kopie. Het toestel verschijnt namelijk met een volledig schone versie van Android 8.1 Oreo. De reguliere X6 heeft ook Android, maar dan met een lichte schil erover die zich richt op de Chinese consument.

Het toestel zal allereerst verschijnen als Nokia 6.1 Plus in Hong Kong. Wat de vervolgroute is, weet waarschijnlijk zelfs moederbedrijf HMD Global niet. Vermoedelijk gaat de smartphone rond de 250 euro kosten, gebaseerd op de Chinese prijs.

Eén reactie

  1. Dit hebben ze bij HMD Global dan goed afgekeken van Xiaomi. Daar werd de Mi X5 internationaal uitgebracht als Mi A1 en gaat de opvolger Mi X6 binnenkort als Mi A2 worden uitgebracht. Allebei met stock Android en minimale aanpassingen aan o.a. netwerk support.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *