Nokia Lumia 925 is officieel & deels aluminium

Nokia Lumia 925
Op Nokia’s live-evenement in Londen is zojuist de Lumia 925 aangekondigd. En dit wordt het topmodel van de Finnen dat ook naar Europa komt. Vergeet de US-only Lumia 928 dus maar weer gauw.

Het leek erop dat de Lumia 928 het nieuwe vlaggenschip zou worden, maar dat is een telefoon die exclusief bij telecomboer Verizon in de VS wordt aangeboden. De gelijkwaardige Lumia 925 (HIER op lekbeeld) is een telefoon met een aluminium frame – de rest van de achterkant is wel van polycarbonaat – en een 4,5-inch AMOLED scherm met een resolutie van 1280×768 pixels, volgens Nokia het meest heldere scherm dat ze ooit hebben aangeboden. Hij draait op een 1.5GHz Snapdragon S4 Pro-processor en heeft 1GB aan RAM en een opslaggeheugen van 16 GB. In de 8,8 mm dunne behuizing is een accu van 2.000mAh ondergebracht.

Nokia Lumia 925

De Lumia 925 is uitgerust met een 8,7 megapixel camera met Carl Zeiss-lens, die wordt ondersteund door Nokia’s stabilisatiemethode genaamd OIS. Ook de Smart Camera-modus is van de partij, waarmee je foto’s direct kunt nabewerken of tien foto’s tegelijk neemt om later de beste uit de serie te kiezen.

En de telefoon kan draadloos worden opgeladen, maar daarvoor moet er wel een aparte cover/clip aan de telefoon worden bevestigd. De techniek hiervoor zit namelijk niet in de telefoon. Hij draait – uiteraard – op Windows Phone en Nokia kondigde ook trots aan dat de smartphone geleverd wordt met Hipstamatic, zeg maar debiele neefje van Instagram. De telefoon zal 469 euro gaan kosten.

Hij wordt overigens pas in de herfst in Nederland verwacht.

UPDATE: De eerste video van de Lumia 925, met aandacht voor de camerafuncties.
[gv data=”0iCu9JrWhww”][/gv]

[lg_folder folder=”Nokia/Lumia_925/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

4 reacties

  1. Strak! Komt voornamelijk door die aluminium achterkant denk ik.
    En doet daardoor ook meer denken aan de *kuch* iPhone *kuch*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *