Nokia Lumia 530 aangekondigd, kost slechts 100 euro

Nokia Lumia 530
Microsoft, de nieuwe eigenaar van Nokia, heeft de Lumia 530 aangekondigd. De goedkoopste Lumia tot nu toe, met een prijs van rond de honderd euro.

Daarmee borrelt meteen de vraag op: hoe goed is een smartphone van honderd piek? Verwacht geen snelheidsduivel, maar aan de specificaties te zien is het beslist geen troep. De Lumia 530 heeft een 4-inch scherm met een resolutie van 854 bij 480 pixels. Onder de kap ligt, net als bij de geannuleerde Nokia X2, een Snapdragon 200-processor met vier kernen, die zijn werk doet op een kloksnelheid van 1,2GHz. Het werkgeheugen bedraagt 512 MB en Nokia geeft de telefoon 4GB aan opslagruimte mee. Dit kan je zelf middels een micro SD-kaart verder uitbreiden.

Aan de achterkant van de 129 gram wegende Lumia 530 is een 5 megapixel camera te vinden. Een selfie-cam aan de voorzijde ontbreekt. De Lumia 530 beschikt verder over 3G, WiFi-N en Bluetooth 4.0. De accu heeft een capaciteit van 1430mAh.

Voor die honderd euro krijg je verder een interessant softwarepakket. Naast de nieuwste versie van Windows Phone (8.1), gecombineerd met Lumia Cyan, is de navigatiesoftware HERE beschikbaar en levert Microsoft ook Office mee, waarmee je Word- en Excel-bestanden kunt maken en aanpassen.

De Lumia 530 wordt vanaf augustus wereldwijd uitgerold en krijgt in Nederland een prijs van rond de honderd euro. De Lumia 530 komt beschikbaar in de kleuren Bright green, bright orange, wit en donkergrijs. Hij heeft flinke schoenen om te vullen, namelijk die van de Lumia 520 AKA de best verkochte Lumia-telefoon ooit.

[lg_folder folder=”Nokia/Lumia_530/Lumia_530/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

[gv data=”T663YbyHzDY”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *