Nokia Lumia 1020 met 41 megapixel camera

Nokia Lumia 1020
Damn, dat zijn een hoop megapikkels in Nokia’s nieuwste.

De Lumia 1020 is niet de eerste Nokia met een dusdanig hoge resolutiecamera, maar wel de eerste die op Windows Phone 8 draait. Voorheen was de 41 megapixel Pureview camera al beschikbaar in het tot-op-heden vlaggenschip van de Finse fabrikant, de Lumia 808, maar die draaide op het bijna-dode Symbian.

De 1020 is een unibody ontwerp, en zoals te zien op de foto, verkrijgbaar in funky geel. Onder de motorkap snort een 1,5 GHz dualcore-processor met 2 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan intern geheugen. Helaas is dat niet uitbreidbaar met een SD-kaart of iets dergelijks. What you buy is what you get.

De telefoon heeft een 4,5 inch amoled scherm met een resolutie van 1280×786 pixels. Dat scherm kan je vullen met foto’s van de Pureview 41 megapixel camera met een vast diafragma van F/2.2, die in donkere tijden bijgelicht wordt door de ingebouwde xenon-flitser. Aan de voorzijde is uiteraard ook nog een groothoekcamera geplaatst voor beeldbellen.

Uiteraard zijn foto’s van een enorme resolutie niet handig te delen via de sociale netwerken. Daarvoor heeft het dingetje een truuk. Bij het nemen van foto’s worden er twee versies opgeslagen. Eentje in volle resolutie voor het nageslacht, en de ander in 5 megapixel zodat je die op Facebook kan kwakken.

De nieuwe camera-app op de telefoon kan dingen zoals de witbalans en sluitertijd aanpassen van de camera. Om dit ten volle te benutten komt Nokia later uit met een accessoirelijn waar ook een cameragrip bij zit. Met dit ding op de telefoon heb je een losse fysieke sluiterknop en een aansluiting voor een statiefje.

[lg_folder folder=”Nokia/Lumia_1020/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *