Nintendo: “Voorlopig geen plannen voor Nintendo 64 Classic”

Nintendo 64
2016 de NES Classic, 2017 de SNES Classic, 2018 de PlayStation Classic, 2019 de Nintendo 64 Classic?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: vergeet het maar. De Nintendo 64 Classic gaat er voorlopig niet komen, zo heeft Reggie Fils-Aimé van Nintendo Amerika verteld in gesprek met Kotaku. Hij wil een retro-uitgave van de populaire console niet helemaal uitsluiten, maar voorlopig gaat het er niet van komen.

“We lanceerden twee Classic-apparaten op het moment dat het voor ons perfect uitkwam: tussen het afscheid van de Wii U en de introductie van de Nintendo Switch. Uit strategisch oogpunt werkte dit perfect. Onze klanten verwachten nu misschien iets, maar dat doen we alleen als de tijd daar rijp voor is.”

Nintendo is van plan om zijn klassiekers aan te gaan bieden via zijn abonnementsservice, dus zo komen de ‘oudjes’ alsnog terug. Je moet er dan alleen wel een Nintendo Switch voor kopen.

4 reacties

 1. Nee natuurlijk niet… Nintendo wilt de komende 5 jaar gewoon 30 jaar oude games en consoles verder uitmelken.

  Als er 1 bedrijf is dat NIET naar zijn klanten luistert dan is het Nintendo wel, en dat is al decennia lang zo.

  • @turbobrick: “For the players” though…
   Nintendo is buitengewoon eigenzinnig, en ik denk dat dat 1 van de aantrekkelijkere punten van Nintendo zijn.
   Het uitmelken van de klassiekers is best logisch als je kijkt hoe waardevast hun IP’s zijn.
   Als Crash of Spyro net zulke grote IP’s waren, hadden we daar hetzelfde gezien. nu doen ze hun best met de trilogy remakes, maar verder kunnen ze niet veel met die IP’s..

   • @lolindir: Ja voor de players. Tenzij je het leuk vind die bijzondere games iedere keer opnieuw wilt kopen en voor de 6e keer wilt uitspelen.
    Het is meer nostalgie dan wat anders en dat is een keer leuk maar na op de Wii en de WiiU klassiekers gespeeld te hebben wordt het eens tijd voor wat anders.
    Nintendo moet zich meer focussen op waar ze goed in zijn.
    De lineup van de Switch zegt eigenlijk wel genoeg, weinig echte Nintendo Toppers en de features van de console zelf zijn ook beneden de maat.

    Ben zelf een Nintendo liefhebber sinds 1989 toen ik als volwassene mijn eerste famicom kocht maar ik kan niet ontkennen dat de Nintendo magie steeds minder is geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *