Nintendo laat je zelf een game maken met Game Builder Garage

Nintendo laat je zelf een game maken met Game Builder Garage

Nintendo laat je zelf een game maken met Game Builder Garage

Nintendo heeft een nieuwe titel aangekondigd, namelijk Game Builder Garage. In dit spel mag je helemaal zelf het spel ontwerpen.

Normaal gesproken koop je een game en duik je in een verhaal, bedacht door de makers. In Game Builder Garage zijn de rollen omgedraaid. Jij draait aan de knoppen in het spel. De game is bedacht door Nintendo om kinderen en tieners te leren hoe ze moeten programmeren.

Je hoeft niet bang te zijn dat je in de diepte wordt gegooid. De game zelf bevat lessen om je op weg te helpen. In Game Builder Garage ga je aan de slag met karakters genaamd Nodon. Deze figuurtjes kun je aan het werk zetten om taken uit te voeren. Zo creëer je een eigen game wereld. De mogelijkheden zijn eindeloos. Van een platformer tot een racegame, jij bent aan zet in je eigen game wereld. Dat is natuurlijk wel gaaf gedaan van het Japanse gamebedrijf.

De lancering van de nieuwe Nintendo game is op 11 juni. Ik kan me zo voorstellen dat je nog niet helemaal begrijpt wat nu de bedoeling is in Game Builder Garage. Gelukkig is er door Nintendo een video gedeeld. Hier kun je de game in actie zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *