Nintendo

Dit is waarom je geen digitale Nintendo games meer kunt kopen

Nintendo

Nintendo legt verkoop digitale ‘first party’ games aan banden.

Naast de verkoop van consoles verdienen de fabrikanten van de consoles ook veel geld aan het uitbrengen van spellen. Hierbij maakt men onderscheid tussen ‘first party’ games en ’third party games’. Nintendo heeft het vizier nu op haar ‘first party’ games gericht.

Verschil tussen ‘first party’ en ’third party’ games

Het verschil tussen ‘first party’ games en ’third party’ games gebruikt men vooral om aan te duiden wie een game ontwikkeld heeft. De ‘first party’ games zijn games die ontwikkeld zijn door ontwikkelaars van het bedrijf dat ook de consoles maakt. In het geval van Nintendo gaat het dan om titels als Animal Crossing of Super Mario. Third party games zijn ontwikkeld door onafhankelijke studio’s en vaak ook te spelen op meerdere consoles.

Nintendo legt verkoop digitale first party games aan banden

Je kunt een spel op verschillende manieren kopen. Zo kun je naar de winkel gaan en het spel fysiek kopen. Je kunt een spel vaak ook digitaal kopen. Hiermee koop je een code om het spel legaal te downloaden. Iedere console-fabrikant heeft een eigen webshop waar je deze codes kunt kopen. Daarnaast bieden veel gamestores de codes, vaak goedkoper, aan. Nintendo steekt hier nu een stokje voor als het om digitale versies van haar first party games gaat. De Engelse retailer Shop To maakte hiervan als eerste melding.

Nintendo reageert: beperking alleen voor Europa

Uiteraard hebben partijen navraag gedaan bij Nintendo en de game-fabrikant reageerde inmiddels met een verklaring aan NintendoLife. In de nogal algemene verklaring bevestigt Nintendo dat men in Europa alleen nog codes voor digitale, volledige first party games kan kopen via haar eigen webshop.

Als toelichting geeft men dat men dit op basis van analyse van de Europese markt heeft besloten met ingang van 1 juli. Het ligt dus niet aan jou(w favoriete gameshop) dat je alleen nog third party games, DLC en Nintendo Switch Online abonnementen kunt kopen. Er kan dus weer een nieuw hoofdstuk aan de toch al gelekte geschiedenis van Nintendo worden toegevoegd. Naast de bekende verwachtingen voor 2020 zal dit voor veel gamers als een onprettige verrassing komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *