Nike: The Last Game – briljante animatie voor het WK

Nike: The Last Game
Drie dagen voor de aftrap van het WK gooit Nike even een epische voetbalvideo de wereld in. Traditiegetrouw weet het sportmerk voor aanvang van grote voetbaltoernooien altijd te imponeren met pareltjes van filmproducties, waarin de beste profvoetballers van het moment een hoofdrol vertolken. Maar in dit geval ontbreken de grote sterren.

Nou ja, ze zitten er wel in, maar dan geanimeerd. Voor WK in Brazilië heeft Nike gekozen om een zeer strakke animatievideo te produceren, met een flinke dosis humor en een niet onaardige verhaallijn.

De video heet ‘The Last Game’ en draait om de liefde voor het voetbal. Die wordt tenietgedaan door een sluwe zakenman die een elftal met perfect functionerende klonen neerzet. Hierdoor raken Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Neymar Júnior, Zlatan Ibrahimović, Andrés Iniesta, David Luiz, Franck Ribéry en Tim Howard aan de bedelstaf, maar onder leiding van Ronaldo (Il Fenomeno) krabbelen ze weer op, om zich klaar te maken voor de ultieme revanche tegen de klonen. Het filmpje is licht, snel en best grappig. Qua sfeer eigenlijk het tegenovergestelde van Nike’s Good vs. Evil-reclame uit 1996.

Hieronder de vijfenhalf minuten durende spot, waarbij je haast vergeet dat je naar een reclame voor de nieuwe Magista-voetbalschoen aan het kijken bent.

[gv data=”Iy1rumvo9xc”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *