Nieuwe Samsung Galaxy S5 mogelijk aluminium en unibody

Welke is soft plastic en welke is cold steel?
Steen wint van schaar, schaar wint van papier, en papier wint van steen. Maar zal plastic het winnen van metaal?

De concurrentie van de Samsung Galaxy doet het al een tijdje. De iPhone is een unibody ontwerp van aluminium, net zoals de HTC One. De Galaxy is altijd een telefoon van plastic geweest, maar recente geruchten lijken te wijzen op een geheel metalen Galaxy S5.

De huidige S4 is van plastic en glas, en op zich is daar niets mis mee, maar aluminium voelt net dat beetje meer premium. Het slijt mooier, barst niet, en een goede unibody constructie zal niet kraken in je hand vanwege het gebrek aan losse plastic panelen. Ook maakt het de telefoon iets zwaarder waardoor deze mogelijk lekkerder in de hand ligt. Natuurlijk zijn er ook nadelen aan deze mogelijke switch. Als we in het verleden kijken zijn de meeste metalen telefoon niet uitgerust met een verwisselbare accu, en het komt de repareerbaarheid niet ten goede.

Het is de Galaxy S4 verweten dat de telefoon weinig nieuws voor het oog te bieden heeft ten opzichte van zijn voorganger. Met de S5 wil Samsung een nieuwe richting inslaan, wat ze in mooi PR-speak “Design 3.0” noemen. Geen idee wat het wordt en hoe het eruit gaat zien, alleen dat het anders is dan voorheen. (Dat zal dan wel Design 2.0 geweest zijn, me dunkt.)

Mocht je besloten hebben een metalen telefoon te kopen omdat deze meer kan hebben, kijk dan ook eens naar de Samsung Galaxy S4 Active. Wel van plastic maar een stuk stootvaster dan welke metalen telefoon dan ook.

4 reacties

  1. Ik heb jaren lang alu HTC telefoons gehad, sinds een half jaar een HTC 8X van polycarbonaat en moet zeggen dat deze briljant in de hand ligt en dat het “plastic” gevoel compleet weg is.

    • @Laue: de 8X ligt inderdaad heerlijk in de hand. Helaas kon ik niet wennen aan WP8.

      Het is trouwens wel een relatief ‘grote’ telefoon voor het ‘kleine’ scherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *