Nieuwe poot voor eend dankzij 3D printer [updated]

Eend met 3D poot
Hoog tijd voor wat feel good nieuws op Apparata! De eend die je hier ziet, Buttercup, werd geboren met een poot die achterstevoren stond. Dat is niet zo handig met lopen en zwemmen. Gelukkig kon moderne techniek voor een oplossing zorgen.

In eerste instantie probeerde men om de poot van Buttercup recht te zetten, maar dat mocht niet baten. Daarom werd besloten om de poot maar in zijn geheel te amputeren, daarna werd met behulp van 3D technologie een nieuwe poot gemaakt.

Een pootje printen was geen optie, want de poot moet natuurlijk flexibel zijn. Daarom werd een mal gemaakt en met behulp van die mal werd een nieuwe poot gemaakt van siliconen.

“This version will have a stretchy silicone sock instead of the finger trap, which will roll up on his leg, be inserted into the foot and then have a fastener in the bottom,”

Binnenkort wordt de poot gemonteerd en kan Buttercup waarschijnlijk weer vrolijk met zijn vriendjes rennen en zwemmen. De avonturen van Buttercup volgen? Dat kan op zijn eigen Facebook pagina!

Hieronder zien we Buttercup voordat zijn nieuwe poot gemonteerd is.

Eend met rare poot

UPDATE: Inmiddels heeft Buttercup zn nieuwe siliconen poot in ontvangst mogen nemen. Het gaat hem goed.

[gv data=”_ewU8ZIf3Bg”][/gv]

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *