Nieuwe Call of Duty aangekondigd (incl. releasedatum)

Black Ops III was een zooitje
Het wordt een game uit een populaire reeks!

Ontwikkelaar Treyarch komt met een nieuwe Call of Duty-game, zo bevestigd uitgever Activision vandaag. Het zal gaan om een nieuwe game in de Black Ops-serie en zal simpelweg Call of Duty: Black Ops 4 worden genoemd. Dit is wat we tot dusver over de arcade shooter weten.

Nu komt de studio van de Black Ops-serie dus ergens dit jaar met Black Ops 4. Hoewel de eerste Black Ops wat mij betreft een van de beste CoD-games ooit is, werd de sub-franchise al snel een beetje… te veel van het goede. Activision belooft nu niet heel inspirerend of baanbrekend genoeg dat Black Ops 4 een ‘game-changing ervaring’ gaat worden. Tja, dat zeggen jullie ieder jaar.

Hoe dan ook, als we de geruchten mogen geloven gaat ook Black Ops terug naar de basis. Na al het belachelijke, neen, absurde space-gedoe ging CoD WWII redelijk terug naar de basis. Niet alleen kwa tijdsperiode maar ook kwa gameplay en mapdesign was WWII een ouderwets goede CoD-game. Hopelijk heeft Treyarch goed naar hun collega’s bij Sledgehammer gekeken. Mogelijk zal Black Ops 4 zich afspelen in de moderne tijd.

Treyarch
Uitgeverij Activision delegeert al sinds de eerste game hun franchise aan verschillende ontwikkelaars om zo ieder jaar een nieuwe Call of Duty-game uit te kunnen brengen. Melkerij, iemand? Naast de originele CoD-studio Infinity Ward en Treyarch werkten ook Raven Software en Sledgehammer aan de populaire serie.

Treyarch werkte voor het eerst mee aan Call of Duty 2: Big Red One en maakte sindsdien onder andere World at War en de Black Ops-serie, maar deed in de ‘tussenjaren’ al het werk rondom de Wii-versies van toppers als Modern Warfare en Modern Warfare 2.

Op 17 mei onthult Activision meer over Black Ops 4, want dan organiseert de Amerikaanse miljardenuitgever een reveal-evenement. We zullen dan officieel leren in welke tijdsperiode deze Black Ops zich zal afspelen en of de game – zoals in de afgelopen paar CoD-games voor WWII – gevuld zal zijn met bekende acteurs. Op 12 oktober komt Black Ops 4 uit voor (in elk geval) de PC, Xbox One en PlayStation 4. Of ook de Switch een versie toegewezen krijgt is nog niet bekend, maar geruchten stellen dat ook Nintendo’s console de game zal ondersteunen.

Halverwege mei weten me meer!

Black Ops 3 artwork/reveal banner @Activision

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *