Nieuw Zeeland zonder internet door gelekte naaktfoto’s

Internetservers

Het nieuws over de gelekte naaktfoto’s van tientallen Hollywood-celebs heeft inmiddels ook Nieuw Zeeland bereikt en daar speelde een groep hackers handig op in.

Zij gooiden vrijdag namelijk mallware online, verstopt in links die beloofden je de inmiddels veelbesproken foto’s te laten zien. Dat pakte ‘goed’ uit, want binnen de kortste keren zaten 600.000 Nieuw Zeelanders zonder internet. Ja, dat is inderdaad veel voor een land met om en nabij de vier miljoen inwoners.

De hackers hadden overigens niet als doel om ook privégegevens buit te maken. Na het aanklikken van de link werd hun mallware op de computers van tientallen internetters geïnstalleerd. Het bleek vervolgens een koud kunstje om zoveel internetverkeer te genereren dat het netwerk van provider Spark bezweek. De aanvallen begonnen vrijdag, maar het duurde tot vandaag voor de problemen opgelost waren.

Eén reactie

  1. En wat is de lol van het down brengen van internet? Gewoon omdat het kan?
    Haal dat soort loosers vanachter hun beeldschermpjes uit hun zielige jongens slaapkamertjes en stuur ze twee weken met niet meer dan een tentje de Nieuw Zeelandse natuur in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *