Nieuw virus treft al honderdduizenden Apple-producten

Apple-Virus
Het Wirelurker-virus is een serieuze bedreiging voor alle iOS-toestellen en Macs.

Palo Alto Networks ontdekte het virus, dat tot nu toe vooral veel slachtoffers in China heeft gemaakt. Volgens Palo Alto gaat het hier om het grootste Apple-virus tot nu toe. Het Wirelurker-virus vindt zijn weg naar Apple-toestellen middels Maiyadi, een alternatieve App Store voor Macs die vooral in China erg populair is.

Al zes maanden
Als je een geïnfecteerde app installeert op je Mac, kan je iPhone of iPad ook getroffen worden zodra je ze met je Mac verbindt middels een USB-kabel. Volgens Palo Alto gaat het virus al zes maanden rond, waarbij het 467 apps geïnfecteerd heeft, die in totaal 356.104 keer gedownload werden.

Wat de makers van Wirelurker van plan zijn met hun virus is niet bekend, al krijgt de malware constant updates, en stellen onderzoekers dat er een aanval wordt voorbereid. Het advies is dan ook om alternatieve App Stores en downloadsites te mijden. Wees ook voorzichtig met het verbinden van je iPhone of iPad met een onbekende computer.

No comments yet

  1. dan bedoel je waarschijnlijk je eigen leven !
    Ik ben niet te gierig om te betalen voor wat ik wil en heb totaal geen behoefte om illegaal te downloaden , muziek via itunes en filmen via netflix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *