Netgear Nighthawk X4 geeft je extreem snelle WiFi

Nighthawk X4 AC2350 Smart WiFi Router (R7500)
Iemand nog een vlot WiFi-routertje nodig? Netgear heeft op de IFA in Berlijn nieuwe hardware geïntroduceerd waarmee je 2.33 Gbps kunt aantikken.

Quad-stream Architecture, 4 high performance antennes en een 1.4 GHz dual core processor die voor een netwerksnelheid van maximaal 2.33 Gbps zorgen. Het is de Nighthawk X4 Smart WiFirouter in een notendop. Netgear richt zich met dit apparaat op de nerds die te luit zijn om een LAN-kabeltje te trekken en hun full HD-video’s en gamesessies liever streamen.

De Nighthawk X4 levert een gecombineerde netwerksnelheid van 2.33 Gbps – tot 1733 Mbps in de 5.0 GHz frequentie + 600 Mbps in de 2.4 GHz frequentie. De router is voorzien van een 1.4 GHz dual core processor, gebaseerd op de Qualcomm Internet Processor. De X4 maakt gebruik van Quantenna 802.11ac Wave 2, 4×4, MU-MIMO (Multi-User MIMO) wifi-oplossing om de draadloze prestaties te maximaliseren.

Ieder apparaat krijgt de WiFi die het verdient

Netgear heeft de router uitgerust met iets dat ze Dynamic QoS prioriteringsfunctionaliteit noemen. Een onnodig moeilijke naam, maar het zorgt er simpelweg voor dat de router niet aan alle apparatuur dezelfde prioriteit toekent, maar iedere individuele applicatie (gaming, streaming, bestandsoverdracht, webbrowsen) de optimale snelheid geeft. De X4 is zich ook bewust van de verschillende apparaten op het netwerk en kan game-consoles onderscheiden van smart-tv’s en pc’s van smartphones. Zo wordt aan elk aangesloten apparaat de juiste bandbreedte toegewezen. Netgear claimt dat deze apparaatbewuste capaciteit online gamen volkomen vrij van vertraging (lag) maakt.

De X4 kan ook met een harddisk op de dubbele SuperSpeed USB 3.0 poort of de eSATA poort worden uitgerust, wat zorgt voor snelle toegang tot alle bestanden. De Nighthawk X4 AC2350 Smart WiFi Router (R7500) gaat in Nederland €239 kosten.

[lg_folder folder=”Netgear/Nighthawk_X4/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *