Netflix vermorzelt concurrentie bij Golden Globe nominaties

Netflix Golden Globe nominaties
De streamingdienst is niet bij te benen door de concurrentie.

Netflix heeft het afgelopen jaar heel wat eigen content geproduceerd. Het bedrijf begon ooit puur als doorgever van allerlei toffe series en films, maar is ondertussen uitgegroeid tot een gerespecteerde contentmaker. De 9 Golden Globe nominaties tonen aan dat de Netflix Originals kwalitatief niet onder doen voor de rest van Hollywood.

The Crown heeft met twee nominaties voor beste dramaserie en beste performance door een actrice (Claire Foy) in ieder geval de meest grote titelnominaties binnen. Stranger Things heeft ook twee nominaties in de wacht gesleept: wederom voor beste dramaserie en voor David Harbour als beste acteur in een ondersteunende rol.

Het eigentijdse Master of None maakt ook kans op 2 Golden Globes: beste comedy serie en beste performance door een acteur voor hoofdrolspeler Aziz Ansari. De hoofdrolspelers van Ozark, 13 Reasons Why én Glow maken ook kans op de prijs voor beste acteur/actrice. Dit zijn: Jason Bateman, Katherine Langford en Alison Brie.

Andere streamingdiensten zoals Amazon en Hulu zijn een stuk minder in trek bij de Golden Globe nominaties. Eerstgenoemde maakt met The Marvelous Mrs. Maisel kans op beste comedy serie en beste actrice, Rachel Brosnahan. De derde nominatie is voor Kevin Bacon’s rol in I love Dick.

Hulu heeft met The Handmaid’s Tale zelfs een drieklapper en maakt kans op beste dramaserie, beste actrice en beste actrice in een ondersteunende rol door Elizabeth Moss en Ann Dowd. Het De relatief weinig nominaties toont maar weer eens de enorme groei van Netflix aan. Op 7 januari volgt de uitslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *