Netflix Thumbs: nieuw beoordelingssysteem in beeld

Netflix sterren
Vanaf nu vind je nog sneller je nieuwe binge-liefde.

We weten inmiddels niet beter dan dat films en series op Netflix beoordeeld worden aan de hand van een sterrensysteem. Content met 1 ster laat je vaak snel links liggen, terwijl content die wordt beoordeeld met ongeveer 5 sterren erg verleidelijk is om te kijken. Toch moest het systeem beter volgens Netflix, waardoor we vanaf nu gebruikmaken van Netflix Thumbs.

Het geeft jou als gebruiker tegenwoordig de mogelijkheid om een film of serie te belonen met een duimpje omhoog of te ‘straffen’ met een duimpje omlaag. Dankzij een speciaal algoritme dat verwerkt is in Thumbs moet jij als gebruiker sneller relevante titels op je beeldscherm krijgen aan de hand van je gedrag op Netflix Thumbs.

Dit is deels terug te zien in het percentage gematchte scores. Gebruikers zien een icoontje op de titelpagina van een film of tv-show die hen laat zien in een percentage-aantal hoe zeer de betreffende content overeenkomt met hun algemene voorkeuren.

De Netflix Thumbs-feature werd eerst getest door select aantal gebruikers, maar is na positieve testresultaten vanaf nu in de officiële versies live. Het nieuwe beoordelingssysteem geldt dan ook voor alle platformen waarop Netflix te vinden is.

[gv data=”as4pZhodG5I”][/gv]

2 reacties

    • @turbobrick: Met sterren KUN je als individuele gebruiker een veel genuanceerdere beoordeling geven. Maar duimpje omhoog/omlaag is veel laagdrempeliger. Dus krijgt Netflix veel sneller feedback van veel klanten. En daarmee is de beoordeling betrouwbaarder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *