Netflix schort House of Cards opnames op: hoe nu verder?

House of Cards opnames
Nou Kevin, bedankt!

Gisteren kwam een vrij schokkende onthulling naar buiten van Hollywood-acteur Anthony Rapp. De Amerikaan zou 30 jaar geleden als 14-jarige seksueel geïntimideerd zijn door een toen 26 jaar oude Kevin Spacey. Na deze bekendmaking volgde een vrij pijnlijk PR-bericht van Spacey, waarin hij vermeldt het voorval niet meer te herinneren en maar meteen besloot om ook uit de kast te komen.

Wat volgde was een ware mediastorm van berichten over andere mysterieuze zaken rondom Spacey. Het meest in het oog springende nieuwtje was echter dat House of Cards seizoen 6 ook het laatste seizoen is van de spraakmakende serie, waarin Kevin Spacey de hoofdrol van het duistere personage Frank Underwood speelt.

Hoewel het de vraag is of er überhaupt een zevende seizoen aan zou komen, heeft Netflix vandaag ook bekendgemaakt dat de productie voor het zesde seizoen is opgeschort vanwege de aantijgingen tegen de hoofdrolspeler:

“MRC en Netflix hebben besloten de productie van het zesde seizoen van ‘House of Cards’ tot nader order te staken. Dit geeft ons tijd om de huidige situatie verder te onderzoeken en aandacht te geven aan eventuele zorgen van onze cast en crew.”

Wat dit betekent voor de releasedatum van seizoen 6 en of deze er eigenlijk nog wel komt, laat de streamingdienst zich niet over uit. Eerder meldde The Wrap dat Netflix de mogelijkheden zou bekijken van een eventuele spin-off. Een van deze scenario’s zou draaien om Underwood’s stafchef Doug Stamper. In hoeverre dit idee op de toch staat, is eveneens onduidelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *