Netflix gaat preken uitzenden

Televangelist
Nu al in de V.S. en binnenkort wellicht hier: televisiedominees op je favoriete streamingdienst.

We weten dat je erop zat te wachten en nu zijn je gebeden verhoord hallelujah. Preken zijn op weg naar Netflix.

Het idee is afkomstig van dominee Ed Young, die inmiddels een tweejarig contract met Netflix heeft getekend. Niemand weet hoeveel geld hij krijgt, of waar dat geld heen gaat, want dat wilde Young niet kwijt. Wel zei hij tegen RNS (Religion News Service) :

“Jezus draagt ons op om vissers van mensen te worden. Als ik de meeste vissen wil vangen, moet ik zo veel mogelijk netten in het water gooien!”

En waar kan je die netten beter uitgooien dan op Netflix?

Je zou Young zonder al te veel problemen kunnen omschrijven als mediageil een slimme zelf-promotor. Zo heeft hij zijn eigen podcast en trok hij eerder de aandacht door op zijn eigen dak een bed te plaatsen en daar in te gaan liggen, om zo discussie over seksualiteit in de kerk los te maken.

Young heeft voor zijn initiatief allerlei collega’s geworven. Zo doet Joyce Meyer ook mee, een vrouw die meer dan tachtig boeken over religie heeft geschreven en vorig jaar sprak in een uitverkocht Ahoy.

Of er plannen zijn om religie ook naar de Nederlandse Netflix te brengen is niet bekend. Maar wie zich graag laat evangeliseren kan natuurlijk altijd een VPN’tje pakken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *