Neptune Pine: een smartwatch die je telefoon vervangt

Neptune Pine
Smartwatches als verlengstuk van je telefoon, die kennen we inmiddels. De makers van de Neptune Pine hadden daar alleen geen zin in. Ze proberen daarom je telefoon te vervangen door een gigantisch ‘horloge’ dat op zichzelf staat.

De Pine is fors. Zeer fors. Noem het gerust een kleine telefoon die je aan je arm knoopt. En met een gewicht van 60,8 gram voor de handset en 35,4 gram voor het poslbandje ga je beslist merken dat je hem draagt. Maar de omvang -en wat de makers er allemaal in hebben gepropt- geven de Pine tegelijkertijd ook functionaliteiten van een smartphone. Iets waar horlogerieën als Samsung, Pebble en Sony nog wel eens moeite mee hebben.

Bellen en gebeld worden

In de Pine zit een microsimkaartslot, een speaker, microfoon en een 3,5mm headphone jack. Ingrediënten om er mee te kunnen bellen en van mobiele netwerken gebruik te maken. Het besturingssysteem is gebaseerd op Android 4.1, waardoor ze een groot aantal apps werkbaar wisten te maken voor de Pine. Mocht je het niet hinderlijk vinden om te ‘internetten’ op een 2,4-inch tft-scherm met een resolutie van 320 bij 240 pixels, that is. De accu heeft een capaciteit van 810 mAh en een stand-by-tijd van 120 uur. Of 10 uur videospeeltijd.

De processor is een Snapdragon S4 die zijn werk doet bij 1.2 GHz. Daarnaast is er 512MB aan werkgeheugen beschikbaar en 16 of 32 GB aan opslagruimte. Verder wisten ze GPS, Bluetooth 4.0, WiFi, een gyroscoop en een accelerometer in het apparaatje te stoppen, evenals een VGA-camera aan de voorkant en een 5 megapixelcamera. Wil je die gebruiken, dan moet je de Pine uit het polsbandje trekken, want die zit -net als de flitser- aan de onderzijde.

Vanaf 260 euro

Zoals gezegd, het is een clunky apparaat voor aan je arm, maar wel een die theoretisch je telefoon uit je broekzak verdrijft. Daarnaast is de prijs van 335 dollar (260) niet extreem hoog. De financiering via Kickstarter hebben ze inmiddels rond, dus niets staat ze nog in de weg om ze in januari 2014 op de markt te brengen.

[gv data=”88JMELpSv6s”][/gv]

[lg_folder folder=”0_Divers/Neptune_Pine_smartwatch/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

  1. waarom dit nu ineens helemaal hip is snap ik ook niet, je kan al jaren voor een eurotje of 150 een op android gebaseerd telefoonhorloge uit china halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *