Need for Speed Payback: 5 dingen die je moet weten

Need for Speed Payback
De nieuwe NFS-game heeft alles in zich om een waar spektakelstuk te worden.

De Need for Speed-reeks is een van de langste en best draaiende gameserie die er is. Uitgever EA maakt daar dan ook optimaal gebruik van en is dit jaar heel vroeg begonnen met het hypen van de nieuwe Need for Speed: Payback. Wat je kunt verwachten van de nieuwe topper in wording, lees je hieronder.

1. Een enorm diepgaande verhaallijn
Grapje natuurlijk. Need for Speed heeft nooit in de spotlights gestaan vanwege de enorme diepgang die in de verhaallijn is terug te vinden. Desalniettemin zit er ook iets wat lijkt op een plot in Payback. In de game draait het om Tyler, Mac en Jess die af willen rekenen met The House. Dit is een criminele organisatie die in de uiteindes van de stad Fortune Valley opereert.

NFS Payback map

Door verschillende uitdagingen en evenementen aan te gaan (lees: goed racen) moet je uiteindelijk de boventoon gaan voeren ten opzichte van de criminelen. Waarom de drie hoofdpersonages zo graag deze bende wil slopen is nog niet bekend, maar waarschijnlijk gaat het om een payback.

2. Een gigantische wereld
De nieuwste trailer van Need for Speed: Payback geeft ons een goed inkijkje in wat Fortune Valley ons te bieden heeft. Zoals al eerder vermeld door de makers is het gebied groot, echt heel groot. Mede doordat er maar liefst twee jaar aan het spel is gewerkt, is EA in staat om Fortune Valley de grootste NFS-map ooit te maken.

Hoewel de stad natuurlijk niet echt bestaat, heeft het iets weg van het welbekende Las Vegas. Zo zie je bijvoorbeeld heel wat casino’s en neonverlichting in een eerdere trailer. Daarnaast wordt het off-road racen niet geschuwd in Payback, dus zet je maar alvast schrap hiervoor.

3. Uitgebreid scala aan gamemodi
Dankzij de veelzijdigheid van Fortune Valley voelt geen enkele race meer hetzelfde aan. Er zijn namelijk verschillende zones, zoals de reusachtige bergen, canyons, woestijnen en het drukke leven in de stad zelf. Al deze stadsdelen komen gepaard met haar eigen evenementen en bezienswaardigheden.

BMW M5 NFS Payback

In Need for Speed: Payback is er naast de welbekende sprintraces ook ruimte voor eindeloos veel driftwerk, dragraces en de inmiddels klassieke en vaak avondvullende politieachtervolgingen. Je vervelen in Fortune Valley lijkt dan ook uitgesloten.

4. Brute getunede bakken in overvloed
Iets waar we helemaal wild van worden, is de mogelijkheid om niet alleen auto’s een boost in prestaties te kunnen geven, maar ook de mogelijkheid om het uiterlijk naar onze hand te zetten. Elk van de vijf autoklassen Race, Drift, Off-Road, Drag en Runner komt met zijn voor- en nadelen qua rijden, maar ze zijn allemaal volledig aan te passen.

Naast dat je de wagens stuk voor stuk van een lik verf kunt voorzien, is er in Payback ook veel moois langs de weg te vinden. Zo kun je onderweg ineens stuiten op een oud wrak, waarna je deze kunt oplappen. De auto-onderdelen hiervoor bemachtig je door te verzamelen, races te winnen of de items te kopen.

5. Release van Need for Speed: Payback
Need for Speed Payback is vanaf 10 november verkrijgbaar voor Xbox One, Playstation 4 en PC. Ga jij ‘m halen?

[gv data=”7dHSzsSDnvs”][/gv]

No comments yet

  1. Misschien dat ik sinds Shift 2 eindelijk weer eens een NFS ga kopen. Al is het alleen maar om een 240z te bouwen ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *