Nederlander wint Aston Martin na potje gamen

Aston Martin
Lucratieve business, dat gamen tegenwoordig.

De Nederlander Thijs Molendijk, in de gamewereld bekend als ThijsHS, heeft tijdens een Hearthstone gametoernooi in China een wel heel vette prijs gewonnen. De gamer mag naar huis met een gloednieuwe Aston Martin Vantage na het winnen van de finale.

In het Aziatische land streden Europeanen tegen Chinezen. Hearthstone: Heroes of Warcraft is een digitaal verzamelkaartspel. Spelers moeten door middel van een strategie zien te winnen van de ander. De game wordt uitgegeven door Blizzard Entertainment, onder andere bekend van Overwatch, Warcraft, Diablo, World of Warcraft en StarCraft.

De wedstrijd werd live uitgezonden op streamingsplatform Twitch. In China is de eSports business zeer groot. Naast het feit dat duizenden mensen vanuit huis live meekijken naar zo’n kampioenschap, is er ook daadwerkelijk publiek aanwezig in een zaal. In de finale wist ThijsHS te winnen van de Chinese speler XiaoT. Hij won met 3-2 van de gamer.

[gv data=”_UDS-bZ_jZc”][/gv]

Uiteindelijk mag Thijs zelf kiezen of hij de auto of een geldprijs ter waarde van de auto (ongeveer 175.000 euro) mee naar huis neemt. Dat laatste zou in zijn geval wellicht een slimmere keuze zijn. Komt de Aston Martin op Nederlands kenteken, dan moet de gamer nog een dotje BPM aan de staat betalen, wat neerkomt op enkele tienduizenden euro’s.

18 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *