Nederlander kaapt domeinnaam Vietnamese zoekmachine

Nederlander kaapt domeinnaam Vietnamese zoekmachine
Een Russisch-Vietnamees bedrijf probeert voet aan de grond te krijgen met een zoekmachine die vele malen beter is dan Google. Zeggen ze. Alleen vergaten ze een specifieke domeinnaam te registreren.

De zoekmachine heet Coc Coc (vrij vertaald: klop klop) en wie naar coccoc.com surft komt netjes op de Google-kloon terecht. Echter, de domeinnaam met Vietnamese unicodes vergaten ze. Best slordig, voor een holding die al 10 miljoen dollar heeft geïnvesteerd in het project, 300(!) mensen in dienst heeft bij het hoofdkantoor in Hanoi en zich juist op de Vietnamese internetmarkt richt.

De in Vietnam woonachtige Nederlander Pim Roes ontdekte dat de domeinnaam cốccốc.com nog vrij was, en greep zijn kans. Niet om er geld aan te verdienen overigens, want wie naar de site gaat komt de volgende melding tegen:

If you work for Coc Coc. Please contact me, and I’ll transfer the domain to your company(for free). Also send that same message by email just after I registered the domain to Coc Coc, but didn’t get a reply.

In een interview met VICE legt Roes uit hoe makkelijk het eigenlijk is om geld te verdienen aan dit soort praktijken. Leestipje dus. (via Emerce)

2 Comments

  1. zo zijn er dus bedrijfjes die alleen maar domeinen opkopen om er daarna grof aan te verdienen. lame maarja….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *