MyBell: een fietsbel op steroïde

MyBell: een fietsbel op steroïde
Mocht je altijd moeite hebben om op te vallen in het verkeer met je fiets dan is deze MyBell misschien wel iets voor jou.

De MyBell is bedacht door twee fietsers, Peter Pottier en Valentin Siderskiy, die vaak door de straten van Brooklyn fietsen. Daar ben je als fietser eigenlijk vogelvrij verklaard en is het dus zaak om goed op te vallen. Samen hebben ze daarom het bedrijf Mybell.co opgericht en proberen de fietsbel op steroïde nu uit de conceptfase te halen via Kickstarter.

MyBell: een fietsbel op steroïde

Met de MyBell aan je stuur kan je het overige verkeer waarschuwen met flitslichten en twee eigen gekozen geluidsfiles. Dit kan natuurlijk van alles zijn, aangezien een nummer op je telefoon ook een geluidsfile is. Maar verwacht wordt dat je twee verschillende waarschuwingstonen uploadt. Daarvan kan je er één gebruiken als er gevaar dreigt en één als een vriendelijke doch dringende toon die voorbijgangers waarschuwt dat je eraan komt.

Het geluid komt met een oorverdovende 102 decibel uit de MyBell waardoor je gegarandeerd de aandacht trekt van alle medeweggebruikers. Zie je het al voor je als met de Ride of Valkyries van Wagner door de straten van Amsterdam fietst? Ik wel. Naast het geluidssysteem heb je ook de mogelijkheid om te waarschuwen met een aantal felle ledlampen die ook te customizen zijn.

MyBell: een fietsbel op steroïde

De MyBell is nu verkrijgbaar vanaf 99 dollar als een early bird. Via Kickstarter zijn Peter Pottier en Valentin Siderskiy nu op zoek naar 90.000 dollar. Dat lijk me een beetje hoog gegrepen voor een dergelijk product, en met nog 39 dagen hebben ze nog een lange weg te gaan.

No comments yet

  1. “Daar ben je als fietser eigenlijk vogelvrij verklaard en is het dus zaak om goed om te vallen”

    OP te vallen mag ik hopen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *