Minuscule accelerometer geeft alles motion detection

Accelerometer
Dankzij deze piepkleine accelerometer kunnen goedkope telefoons en zo’n beetje alle voorwerpen hun voordeel doen van motion-sensing techniek.

De mCube chip is ‘s werelds kleinste accelerometer, die je bijvoorbeeld in een sportbroek kunt integreren. Als je vervolgens een rondje gaat hardlopen kun je de chip gebruiken om data te registreren en op te slaan. Alles wat beweegt kan volgens de fabrikant zijn voordeel doen met een mCube chip, omdat ze haast geen energie gebruiken.

Toekomstmuziek
De chip is niet alleen zo bijzonder om het kleine formaat, de mCube accelerometer is ook nog eens enorm energiezuinig en goedkoop. Dit speelt mCube klaar door zowel het herkennen van beweging als de circuits die deze data verwerken in één kleine chip te stoppen. Op dit moment zijn er al 70 miljoen van de kleine wondertjes verscheept naar Chinese fabrikanten, maar als het aan mCube ligt wordt de techniek in de toekomst voor veel meer gebruikt:

“Door de sensor zo klein te maken, kunnen we gemakkelijk een wereld voorstellen waarin deze kleine apparaten in alledaagse voorwerpen zijn geïntegreerd. De data die hiermee verzameld wordt kan worden gebruikt om de gebruikerservaring van de voorwerpen te verbeteren.”

Op de website van mCube wordt zelfs beweerd dat goedkopere telefoons, zonder gyroscoop, alsnog deze functie kunnen krijgen door er een dergelijk blokje op te monteren. In onderstaande video besturen ze een vliegtuiggame dankzij de kleine chip.

[gv data=”vA1bhaa4x4c”][/gv]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *