‘Microsoft pompt €2 miljard in Nederlands datacentrum’

'Microsoft pompt €2 miljard in Nederlands datacentrum'
De techgigant uit Redmond heeft zijn oog laten vallen op Nederland voor de bouw van een reusachtig en ‘groen’ datacentrum.

Dat blijkt uit documenten die het Noordhollands Dagblad in handen zegt te hebben. Het beoogde datacentrum zou op een stuk grond van 40 hectare tussen Hoorn en Den Oever komen te staan, ook wel bekend als de Agriport A7.

Wisselwerking

De keuze voor dit bedrijventerrein zou mede bepaald zijn door de naastgelegen kassen, die warmte opvangen en omzetten in elektriciteit. Overtollige energie kan vervolgens aan het datacentrum geleverd worden, terwijl Microsoft de vrijgekomen warmte weer kan terugvoeren naar de kassen. Wisselwerking die voor iedereen positief uitpakt.

De betrokken partijen (Microsoft, Agriport, het Rijk, de provincie) geven verder geen enkele informatie, aangezien de vergunningen nog niet rond zijn en Microsoft niet op publiciteit zit te wachten. Maar de komst van een nieuw datacentrum vol servers zou niet alleen voor de directe en indirecte werkgelegenheid goed zijn, ook de ping-tijd van bijvoorbeeld clouddienst Windows Azure zou er in Nederland flink mee geholpen kunnen worden.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *