Microsoft geeft 3rd-party plugins voor Skype de vinger

Skype logo
Hoewel het er op lijkt dat Microsoft heel langzaamaan de support voor het populaire VoIP-programma aan het beëindigen is, hebben ze bekend gemaakt dat ondersteuning voor third-party hardware nog iets langer door gaat, maar dat het zeker niet voor eeuwig is.

Eerder was het Amerikaanse softwarebedrijf van plan de API’s niet langer te updaten, waardoor sommige hardware die specifieke functies van Skype gebruikte (Zoals bijvoorbeeld knoppen op een headset om een gesprek aan te nemen) niet meer zou werken in nieuwere versies van het programma. Dit viel uiteraard niet lekker bij de fabrikanten, en dus heeft Microsoft aangekondigd dat ze deze functionaliteit ook in nieuwere versies stoppen.

Maar het blogbericht is niet alleen maar goed nieuws. Zo wordt onder andere wel binnenkort support voor Skype-chat in third party desktop applicaties gestopt. En hoewel de API’s in ieder geval voorlopig nog blijven werken, geeft Microsoft wel aan dat het tijdelijk is. Elke nieuwe versie kan het einde van de ondersteuning betekenen.

Als reden wordt gegeven dat de huidige structuur van het programma nooit bedoeld is om in een cloud-based wereld te gebruiken. Daarom moet het hele programma vanaf de grond opnieuw opgebouwd worden, en daarmee vervallen dus veel API’s die het mogelijk maakte voor ontwikkelaars om in bepaalde functies van het programma te tappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *