Microsoft Office vanaf nu gratis op Android, iPhone en iPad

Office-Apps-Gratis
Die imitatie-apps van Word en Powerpoint kunnen dus eindelijk van je telefoon en tablet af.

Tot voor kort had je nog een Office 365 abonnement nodig om Office te gebruiken op mobiele apparaten. De apps stonden altijd al wel gratis in de App Store en Google Play, maar je kon er altijd alleen maar bestanden mee openen (wat voor veel verontwaardigde recensies zorgde). Daar worden nu dus allerlei nieuwe functies aan toegevoegd, zo schrijft Microsoft op haar blog.

Office Mobile verdwijnt op iPhone
Bovendien wordt Office Mobile op iPhone compleet vervangen en opgedeeld in afzonderlijke apps voor Word, Powerpoint en Excel. Naast de extra functies hebben de apps ook een nieuw uiterlijk gekregen, zodat ze beter bij het strakke iPad-design passen. Alle apps werken bovendien handig samen met Dropbox, zodat je snel je bestanden kunt delen en overzetten naar andere apparaten.

Office-everywhere

Android komt er iets bekaaider vanaf, zo lijkt het tenminste. De Office Mobile-app voor Androidtelefoons wordt namelijk niet aangepast, en het is maar de vraag of dit in de toekomst nog gaat gebeuren. Eigenaren van een Android-tablet krijgen een speciale versie van Office die in de loop van 2015 beschikbaar is.

Previewprogramma
Als je niet kunt wachten om je Excel-spreadsheet in te vullen op je tablet, dan kun je je nu inschrijven voor een previewprogramma via deze link.

Als je nu zit te balen met een Office 365 abonnement: niet getreurd. Mensen met een dergelijk lidmaatschap krijgen met ingang van vandaag toegang tot meer functies dan de gratis gebruikers. Denk hierbij aan het vormgeven van je artikelen of uitgebreide designs voor tabellen en grafieken.

3 Comments

  1. Probeer dan op zijn minst objectief te zijn over het design van iOS, en zet er niet strak voor. Jaja noem me maar weer een hater of wat dan ook, idon’tcare…

    Wel mooi nieuws, al werken de imitatie apps ook prima. Ga immers geen verslagen typen op mijn mobiel of tablet, maar toch.

  2. En wat met mensen (zoals ik) die geen Office 365 hebben maar een vaste versie van office 2013 gekocht hebben (geen abonnement)? Zou maar zo eerlijk zijn mochten die mensen dezelfde voordelen genieten als de 365’ers, wij hebben tenslotte ook betaald voor onze office-suite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *