Microsoft maakt de Xbox One 6,6 procent sneller

Microsoft Xbox One GPU
Het overklokken van Xbox GPU’s is al begonnen voordat ze spelcomputer, pardon, het mediacenter in de winkels ligt.

Toen de Xbox One werd aangekondigd claimde Microsoft dat de GPU (graphics processing unit AKA de videokaart) in de console op 800MHz zou draaien. Slechts een ruwe schatting, zo blijkt nu. De hardware van de Xbox One is pas sinds kort definitief, en uit tests zou blijken dat een snelheid van 853MHz ook goed mogelijk is, en hij met deze specs vanaf november in de winkel zal liggen.

Dit werd bekend gemaakt door Marc Whitten, de chief product officer van de Xbox One, in de podcast van Xbox Live-held Lawrence “Larry” Hryb. Waar hij en passant ook nog even meldde dat de driver voor de graphics opnieuw gebouwd en sterk geoptimaliseerd is.

Vergelijkers als Eurogamer hebben de Playstation 4 van concurrent Sony op basis van de oude specs ’20 procent sneller’ ingeschat. het lijkt erop dat ze hun testjes bij het oud vuil kunnen mikken en aan de gang kunnen gaan met een nieuwe set specificaties.

Xbox One

No comments yet

  1. Grappig hoe microsoft nu het ene na het andere persbericht de wereld in helpt om de image van dit marketing drama te verbeteren. Stakkers. Doe mij maar een PS4.

      • @The360box: De architectuur komt tussen de Xbox one en de PS4 nu veel meer overeen dan bij de huidige generatie. Ook heeft het veel meer raakvlakken met de pc. Dus engines zijn veel beter te schalen. Het is dus mogelijk om een game er eenvoudig beter uit te laten zien op de console die sneller is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *