Microsoft gaat diep door het stof voor Windows 10

Windows 10
Eindelijk geeft het bedrijf toe dat ze fout zaten met hun campagne.

Als je vorig jaar in het bezit was van een pc met Windows 8.1 of (iets) lager, dan is het niet gek dat je vandaag de dag nog steeds nachtmerries over heb gehouden aan die vervelende pop-ups om gratis over te stappen op Windows 10. Deze waren namelijk vaak erg opdringerig en irritant aanwezig.

Vaak was het zo ernstig dat gebruikers uit irritatie maar de nieuwe software lieten installeren om van het gezeur af te zijn. In enkele gevallen werd er zelfs melding van gemaakt dat de pc uit zichzelf de nieuwe Windows-software had geïnstalleerd.

In een interview met Windows Weekly geeft Microsoft-topman Chris Capossela dan ook (eindelijk) toe dat het bedrijf ‘wellicht’ te ver is gegaan met het promoten van Windows 10. De voornaamste reden voor de agressieve campagne zou met veiligheidsoverwegingen te maken hebben. Ook was de balans voor het bedrijf zelf moeilijk te zoeken in het begin.

De tijd dat je gratis Windows 10 kunt installeren ligt echter al een tijdje achter ons, dus ook de vervelende pop-ups. Hoeveel consumenten spijt hebben van de update is echter niet bekend, maar echt vlekkeloos verloopt de overgang naar het nieuwe besturingssysteem niet.

No comments yet

 1. Ik vind Windows 10 eigenlijk wel relaxed werken, vergeleken met 7 of 8. De computer start veel sneller op, veel updates worden nu op de achtergrond geïnstalleerd zodat je de computer niet steeds hoeft te herstarten en er is een betere integratie met o.a. antivirus software. Het enige waar ik me aan stoor is dat je om de zoveel tijd weer bepaalde voorkeuren moet (het)bevestigen, als je niet steeds kiest voor de standaard Microsoft applicatie.

 2. Top 5 apparata artikel onderwerpen:

  1. iPhone
  2. Apple
  3. iOS
  4. Zeuren/afkraken Microsoft
  5. Ruzie tussen fabrikanten
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  20. Echt tech nieuws

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *