Met een armband de wereld redden van luchtvervuiling

Hand Tree
Want mondkapjes zijn zó Michael Jackson.

Een aanzienlijk deel van de bevolking zal in de toekomst in een stad wonen. Het platteland loopt in een rap tempo leeg, en mondiaal dijen metropolen uit. Dat vraagt om oplossingen voor wat betreft luchtvervuiling. Studenten die meedoen aan de Electrolux Design Lab Competition werden gevraagd om originele ideeën en concepten te bedenken om de lucht schoon te houden, of zoals in dit geval: schoon te maken.

Hand Tree

De Rus Alexandr Kostin bedacht een antivervuilingsarmband. Een mini-schoonmaakapparaat voor om je arm. Het neemt CO2 op en blaast zuurstof uit middels fotosynthese. En voor het echte schoonmaakwerk (CO2 is immers niet schadelijk voor mensen) worden verontreinigingen, stof, en schadelijke gassen uit de lucht gehaald.

Een overzicht van de werking

De Hand Tree (deze naam spreekt voor zich) kan actief de lucht in de eigen omgeving van de drager reinigingen, als je hem in Personal Mode zet. Wanneer hij in Global Mode staat is het apparaat constant bezig om op een lager niveau de lucht te reinigen.

Heeft één Hand Tree effect op het milieu? Welnee. Maar het idee van Kostin is om miljoenen mensen de Hand Tree te laten dragen waarmee “de atmosfeer kan worden zoals in een bos”. Of het ooit een realistisch apparaat wordt hangt af van de uitslag van de Electrolux Design Lab Competition. De Hand Tree is 1 van de 20 finalisten. De winnaar krijgt 5.000 euro en een betaalde stage van zes maanden bij Electrolux.

[lg_folder folder=”0_Divers/Hand_Tree/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Als het echt werkt, hang dan zo’n ding aan iedere lantaarnpaal of zo. Beetje onzinnig om horden mensen met zo’n toch wat lompe armband rond te laten lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *