Met dit slimme slot word je fiets nooit meer gejat

Linka fietsslot
Tenzij ze natuurlijk je complete fiets meenemen. Maar ook daar is iets op bedacht!

Dit Kickstarter-project kan een nieuwe hit worden in Nederland. Nederland = fietsland, maar er worden ook veel fietsen gestolen. Met hotspots als onze hoofdstad of treinstations. Het Amerikaanse Velasso komt met LINKA: een slim fietsenslot die samenwerkt met (je voelt hem al aankomen) je smartphone. Het slot zit vergelijkbaar vast als een gewoon fietsslot. Alleen in plaats van een traditionele sleutel zit er nu een knopje die je fiets op slot zet. Dit slot is verbonden met je telefoon via een app en zo kun je de fiets weer ontgrendelen. Batterij leeg? No problemo. Het slot is met een code alsnog open te maken.

Via de app kun je ook zien of het gebied waar jij je fiets parkeert een hotspot is voor fietsdieven. Maar wat nu als dieven je fiets optillen en meenemen? Dat komt ze zuur te staan. In het slot zit een accelerometer die voelt of de fiets wordt opgetild. Dit activeert een alarm van 100dB. Ook krijg je een push-bericht op je telefoon dat de fiets in beweging is. Kom dan maar ongezien weg als dief..

De accu van het slot gaat ongeveer 1 jaar mee. Het Kickstarter-project kun je hier bekijken en voor een bedrag rond de 90 euro heb je er eentje. De eerste lading sloten worden in november dit jaar verscheept naar de eerste klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *