Meer dan 1 miljoen apps in Apple’s App Store


In San Francisco is de top van het bedrijf, en wat streng geselecteerde pers, bijeengekomen voor het langverwachte Apple Event van 22 oktober. Maar voordat er nieuwe producten worden getoond, strooit Apple traditiegetrouw eerst met wat cijfers. Zoals over het aantal iOS 7-installaties.

Vijf dagen na de lancering van besturingssysteem iOS 7, de grootste verandering aan het mobiele platform ooit, was het op 200 miljoen iDevices (iPhone/iPad/iPod) geïnstalleerd. Dit komt neer op zo’n 64 procent van alle compatibel apparaten.

1 miljoen apps

CEO Tim Cook liet ook weten dat er in de App Store inmiddels meer dna 1 miljoen apps zijn te vinden. Op de WWDC-conferentie in juni waren dit er nog 900k. In totaal zijn er al meer dan 60 miljard apps gedownload uit de App Store, wat ontwikkelaars over de jaren 13 miljard dollar heeft opgeleverd.

Later op de avond kwam Cook bij de onthulling van de nieuwe iPad terug op het aantal apps voor de tablet: dat zijn er inmiddels meer dan 475.000.

Over de iPhone 5s en 5c zei Cook louter dat er inmiddels meer dan 9 miljoen zijn verkocht, maar specificeerde niet welke van de twee nou het meest is verkocht. We hebben echter wel zo’n idee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *