Mavericks Mini: OS X voor op je iPhone [Video]

Mavericks Mini, inclusief werkende Finder
Er zijn in het verleden wel eens wat pogingen gedaan om een desktop OS te laten draaien op een mobiel apparaat, met Windows CE als treurig dieptepunt. Nu heeft iemand het op zich genomen om een soort van OS X draaiend te krijgen op een iPhone, en het ziet er bijzonder lekker uit.

Je hebt alleen een ge-jailbreakte iPhone nodig, twee programmaatjes uit Cydia om de thema’s in iOS te kunnen veranderen, en vervolgens kan je voor $3,50 Mavericks voor je iDevice (iPhone 5 of 4S worden aangeraden, oudere kan wel maar zijn erg traag) downloaden op de website. Vervolgens kan je het systeem wat tweaken om als twee druppels water op de nieuwe OS X telg te laten lijken, en klaar ben je.

Het lijkt erop alsof alle functionaliteit van de telefoon behouden blijft, dus zolang dit thema niet een enorme batterijslurper is zou je dit gewoon dagelijks kunnen gebruiken. Het mag dan wel niet echt OS X zijn, maar het is zo dichtbij als je kunt komen op een telefoon.

[gv data=”ujs6AK93J7Y”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Ik geloof dat de poster zijn huiswerk niet helemaal gedaan heeft. Windows CE word nog volop gebruik binnen bedrijven. HP thin clients draaien het allemaal en binnen 5 sec opgestart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *